27 Şubat 2015 Cuma

RİCOTTA VE DOMATESLİ IZGARA PATLICAN



Bu tarif en sevdiğim yemek kitabımdan, yaz en güzel patlıcan yemekleri yapma zamanı, yaz gelse de tekrar yapsam. Tarifte ricotta peyniri var ama siz bunu İzmir tulumu, mozeralla veya ona benzer bir beyaz peynirle de yapabilirsiniz, keza ben öyle yapıyorum.



MALZEMELER:
  • 2 adet büyük patlıcan, yarım cm. kalınlığında dilimlenmiş
  • 80ml (1/3 bardak) zeytinyağı
  • 1/2 kilo cherry domates
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 125gr. İzmir tulumu
  • 2 tatlı kaşığı kapari, süzülmüş
  • Birkaç küçük taze fesleğen yaprağı
  • Karabiber varsa taze çekilmiş
  • Tuz

YAPILIŞI:

Izgarayı açın ve arkalı önlü zeytinyağla fırçaladığınız patlıcanları kahverengi olana dek ızgaralayın. Sonra bu dilimleri geniş ama derin olmayan bir fırın kabına yerleştirin. Zeytinyağının kalanını bir tavada ısıtın ve sarımsak ve cherry domatesleri yumuşayana dek pişirin. Kaparileri ekleyip 1 dk daha çevirin. Domatesleri patlıcanların üzerine yayın.Tuz ve kararbiber ekleyin ve en üste İzmir tulumunu parça parça koyun.

Fırını ızgara ayarına getirin ve tepsiyi ızgaranın altına yerleştirin, peynir erimeye başladımı tamamdır. Fırından çıkarıp üzerine fesleyen yapraklarını serpiştirin. Afiyetle yemeğe hazır.

Bu ayrıca nefis bir İtalyan yemeğidir, inanılmaz kolay, tabakta şık ve yerken müthiş bir lezzet! Patlıcanseverlere tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder