25 Şubat 2015 Çarşamba

TAZE BEZELYE KAVURMASI




Pazardan taze bezelye aldım, yeşil kabuğu çok taze olmadığından tanelerini çıkarttım bi güzel!
Büyük bir soğanı çenttim.
Zeytinyağını tavaya koydum, soğanları güzelce öldürdüm.
Üstüne bezelyeleri ekleyip kendi buharında pişmeye ağzını kapatım, bezelyeler yumuşayana dek pişirdim.



Arada konrtol edin, dibi yanmaması için biraz su ekleyebilirsiniz.Tuzunu da koydunuz mu tamam.

Bu yemek bana küçükken köyümüzde annemin bahçeden topladığı bezelyeleri hatırlatır. O güzel tadı, kendi ineğimizin sütüyle yapılmış yağurtla beraber...
Yanınna yoğurt çok yakışır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder