18 Mart 2015 Çarşamba

ÇITIR MÜCANDARA PİLAVI



Mücandara pilavi Kıbrısta sıklıkla yapılan fakat Türkiyede unutulmuş bir tatmış, ben de Refika Birgül'den öğrendim. Bana özel imzalı, hediye gönderdiği yemek kitabından pek bi beğenerek ve severek yaptığım bir yemektir. Susamla üstte sağlanan çıtırlık onun sunumu ve çok yakışıyor bu pilava.



MALZEMELER:
  • 1 bardak yeşil mercimek
  • 1 bardak pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı susam
YAPILIŞI:

Mercimeği bir tencerede bolca suda 10 dk kadar haşlayın.
Soğanları yarım ay şelinde doğrayın ve ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun. Soğanlar karamelize olup kahverengine döndüğünde yarısını ayrı bir yere ayırın.
Kalan soğanların üzerine pirinci ekleyip birkaç dk. çevirmeye devam edin ve üzerine mercimeğin sıcak haşlama suyundan 2 bardak ilave edin. Suyunu süzdüğünüz mercimekleri de pilava ekleyip karıştırın ve demlenmeye bırakın.

Pilav demlenince üzerine bir kenera ayırdığınız soğanları ve hafif tavada çevirdiğiniz çıtır susamları koyun.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder