23 Mart 2015 Pazartesi

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE

Çok beğendiğim bir kurabiye tarifi, dışı hafif kıtır, içi puf puf, yapması da çok kolay...Sadece hamuru pişirmeden önce dinlendirmek gerekiyor. Size zaman kaybettirecek tek detayı bu. Onun haricinde nefis bir kurabiye ve kesinlikle çok beğeniliyor.



MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ / veya 4-5 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1/3 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı kakao-Ajda bardak ölçüsü
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri- pişirmeden önce kurabiyeleri bulamak için.
YAPILIŞI:
Purda şekerini bir tabağa aktararak ayrı bir yere hazır edin.
Kalan tüm malzemeleri bir derin karıştırma kabına koyup güzelce yoğurun. Zaten çok çabuk kıvama geliyor. Elde ettiğiniz hamur biraz cıvık bir hamur olacak, cıvık diye sakın üstüne un koymayın. Bu kıvamı sayesinde fırında yayılıp çatlak bir görüntüye sahip olacak. 2 bardak un kafidir. 
Hamuru top halinde getirip bir buzolabı poşetinde ya da yoğurduğunuz kapta üstüne streç film sararak buzdolabında en az 2 saat, eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletin.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın. Bunları ayrı tabakta hazırladığınız pudra şekerine güzelce bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralarında 2-3 cm. aralık olacak şekilde dizin.

180 dereceye ısıttığınız fırında 15dk. pişirin. 
Afiyet olsun!
Pişirirken kendi fırınınızın ayarlarını göz önünde tutun. Mesela benim fırınımda bu tip kurabiyeleri pişirme ayarı, tepsi yüksekliği 3 ve fanlı pişirme. Sadece pişirme süresi  olan 15dk. ya sadık kaldım.

Kurabiye toplarını yaparken hamur ele çok yapışıyor. Ben hızlı olmaya çalışarak hamurun çok ısınmamasına dikkat ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder