13 Mart 2015 Cuma

TAHİNLİ VE FINDIK EZMELİ RULOLAR



MALZEMELER:
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu yumuşamış tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • İç malzeme olarak; 4 yemek kaşığı tahin - Ben 1 yemek kaşığı tahin ve 2 yemek kaşığı şekerli fındık ezmesi kullandım.
  • 1 yumurtanın beyazı, hafif çırpılmış
  • 1 paket susam, düz bir tabağa konulmuş



YAPILIŞI:

Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup çırpın, yoğurt tahin ve tereyağını da ekleyip karıştırın. Başka bir kapta unu eleyin tuz, karbonatı karıştırıp homojen bir karışım ekde edin ve bunu sıvı karışıma ekleyip hamurunuzu yoğurun.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.

Hamurun üzerini bir streçle örtüp buzdolabında 15dk. dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru 2 parçaya bölüp her bir parçayı, biraz un serpilmiş tezgahta yarım cm kalınlığında açın. ve üzerine tahin ve fındık ezmesini eşit bir şekilde dağıtın, tahini bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz, fındık ezmesini de elinizle ya da bir bıçak yardımıyla tereyağı sürer gibi hamura sürün) ve rulo yapın. 5 cm. uzunluğunda dilimlere ayırın. Rulolar kalın olursa daha küçük boyutta kesebilirsiniz. Sonra sırayla yumurta beyazına ve susama bulayığ kağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

180 derece önceden ısınmış fırında 35dk. üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Bu rulolar hafif tatlı oluyor eğer, daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını kendi zevkinize göre artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder