7 Mayıs 2015 Perşembe

FIRINDA SARIMSAKLI VE BAHARATLI PATATES


MALZEMELER:
  • 3 -4 adet ince kabuklu patates
  • 6-7 diş kabuklu sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kırmı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğiniz kadar tuz
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1-2 kaşık tereyağı 
YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını güzelce fırçalayarak yıkayın. Zaten ince kabuklu ise kabuklarını soymuyorum. Önce elma dilim sonra da dilimleri yarıya bölüyorum. Dimleri büyük isterseniz patatesleri önce 6-7 dk tuzlu suda  haşlandıktan sonra devam edebilirsiniz. Ben haşlama yapmadan direkt fırına veriyorum. Çabuk pişsin diye de dilimleri daha ince ve küçük yapıyorum.

Büyük bir borcam tepsiyi bi kenara çıkarın. Fırını 200 dereceye ısıtın.

Geniş bir kaba suyunu kuruladığınız dilimlenmiş patatesleri alın. Tüm baharatları ve zeytin yağını koyup güzelce karıştırın. Karışımı borcama yerleştirin, üst üste olmamalarına özen gösterin ki hepsi aynı anda güzelce pişip kızarsın. Sarımsakları patateslerin altına yerleştirin ki hemen kavrulmasınlar. Tereyağını parça parça bölüştürün.
Fırının ızgarasını açarak patatesleri  arada karıştırarak yumuşayıp kızarıncaya dek pişirin.Sarımsakları kabuğundan emerek yiyin.

Akşam yemeğinde etin yanında, tek başına bira ile atıştırmalık vs. her yer de ve zamanda yenilebilir. Bu patatese doyum olur mu?
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder