11 Mayıs 2015 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ VE KIYMALI BÖREK


Olur mu olur!
Hindistan cevizini hep tatlılarda kullandığımız için önce kulağa bir garip geliyor; Hindistan cevizli kıymalı börek!
Ben de sırf merakımdan dur bi yapayım dedim. Vallahi lezzetli oldu, değişik oldu, çıtır çıtır yemesi pek güzel oldu. Deneyin siz de göreceksiniz. Ayrıca herkes bunun içinde ne var diyecek.
Hadi siz de bugün farklı bir şey yapın. Hızlı, pratik, leziz.

MALZEMELER
  • 2 adet taze hazır yufka
İç harcı için :
  • 125 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Sosu için :
  • 1/3 kutu krema
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için :
  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • Galeta unu

YAPILIŞI:

Soğan ve biberleri güzelce doğrayıp zeytinyağının yarısı ile kavurun. Üzerine sırasıyla kıymayı, domatesi ve baharatları ekleyin ve pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

Krema, kalan zeytinağı ve hindistan cevizini ayrı bir tabakta karıştırın. İlk yufkanızı geniş bir yere serin ve büyük bir fırça yardımıyla her yerine hindistan cevizli sostan sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın ve ona da sostan sürün. Bir bıçakla yufkayı 16 üçgen parçaya kesin. Hepsine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.

Yumurtayı geniş bir kapta çırpın. Ayrı bir geniş tabağa da galeta ununu dökün. Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sardığınız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp aralıklı olarak tepsiye dizin, 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun !

Not: Tarifte yarım kutu krema + yarım çay bardağı zeytinyağı olarak verilmişti. Bu miktar bana biraz fazla geldi. O yüzden miktarları düşürdüm.Özellikle kıymanız da yağlı ise bu bilgiyi göz önünde tutun derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder