20 Mart 2017 Pazartesi

KAJU PEYNİRİ

Kajudan peynir mi olur?
Valla oluyor hem de pek güzel, buna tam olarak peynir diyemeyiz ama tadı peynire benziyor, kahvaltılık bir çeşni desek daha doğru ama ismini Kaju Peyniri koyunca daha ilgi çekici olmuyor mu sizce de!

Malzemeler:
  • 1 bardak çiğ kaju fıstığı
  • 1-2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Kekik, maydonoz vb. çeşitli otlar
  • Kuru baharatlar, tuz
Yapılışı:

Kajuyu en az 4 saat suda bekletin. Suyunu süzüp rondaya koyun, kajunun 1/4'ü kadar su, damak zevkinize göre miktarlarını ayarlayacağınız sarımsak, zetinyağ, limon, taze ve kuru baharatların hepsini atıp rondoda güzelce çekin.
Hepsi bu!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder