12 Nisan 2022 Salı

ALMAN TAVA KEKİ

Alman Tava Keki, 1900'lerin başında Seattle'da bir kafede İngilizce Deutsch Pancake( Alman Tava Keki) olarak satılırken, sahibinin telaffuzunun müşteriler tarafından yanlış anlaşılmasından dolayı Deutsch (Alman) ---} Dutch (Hollanda) olarak anlaşılıyor. Alman keki oluyor Hollanda keki :)Sonrada artık hep öyle kalıyor.

Özelliği tüm malzemelerin köpüre köpüre iyice karışması ve fırında döküm tavada pişmesi. Döküm tavanız yoksa elbette fırına girebilen herhangi bir borcam vs. bir kapta da olur. Döküm tavanın özelliği ısıyı eşit yayması ve böylelikle çok güzel kabarıyor olması.

MALZEMELER:

* 3 yumurta

* 150 ml süt

* 100gr. un 

* 1 yemek kaşığı pudra şekeri

* 1 paket vanilin ya da bulursanız 1 yemek kaşığı vanilya özütü

* 2 yemek kaşığı sıcak olmayan ,erimiş tereyağı

* Tavaya koymak için ayrıca 2 yemek kaşığı katı tereyağı

* 1 çimdik tuz

YAPILIŞI:

Fırını 220 derece turbo ayara getirin ve iyice ısıtın. İyi ısınmazsa kabarmaz. 

Döküm tavayı fırına koyup onu da iyice ısıtın. İsterseniz tavayı ocakta ısıtıp tereyağı eriyince karışımı döküp sonra da fırına koyabilirsiniz.

El mikseri ya da blenderda tüm malzemeleri iyice çırpın. İçine iyice hava katmak için güzelce çırpıyoruz. Fırındaki tavada tereyağı iyice eriyip köpüklenmeye başlayınca karışımı tavaya dökün ve tekrar fırına koyun. Üstü açık /kapaksız pişecek. 10/15 dk içinde pişmiş oluyor. 

Dilerseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilir, kızarmış meyveler koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

                                      Fırından çıktıktan sonra biraz söndü ama tadı muhteşem!


*Tarif ve anlatım @lifeofevren 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder