12 Nisan 2022 Salı

SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI


MALZEMELER
:
  • 2 litre koyu ayran
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 adet hıyar
  • 3 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI: 

Buğdağı önceden güzelce açılana dek haşlayın. Salatalık, dereotu, sarımsak ve zeytinyağını mutfak robotundan geçirerek püre yapın. Bu püreyi ayrana karıştırıp üstüne pul biberi ekleyin ve bu karışımı buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
Servis ederken buğdayla karıştırıp üstüne nar ekşisi ve dereotu ekleyin.
Afiyet olsun :)

*Fotoğraf alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder