12 Nisan 2022 Salı

TAZE BEZELYE KAYGANASI


Pazardan ne zamandır hayalini kurduğum taze bezelye bulunca pek sevindim. Karadenizde mısır unu ve yumurtayla harç edip tavada kızartılıyor.
Önden yıkayıp kılçıklarını ayıklamak iyi olur. Yerken ağzınıza kılçıkları gelmesin :) 
Sonra hafif yumuşaması için suda haşlayın. Suyunu süzün iyice... Miktarına göre 1 yada 2 yumurta, 1 avuç mısır unu ile iyice karıştırıp, tavaya biraz sıvı yağ kızdırıp iyice yayın. Arkalı önlü kızartıp afiyetle yiyin. 
Çevirirken düz yuvarlak bir kapakla çevirebilirsiniz. Keyfinize göre içine çeşitli taze baharatlar eklenebilir. Ben maydanoz yakıştırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder